Zapisz się do newslettera, a otrzymasz od nas 20 złotych zniżki na zakupy!
  • Bezpieczna płatność
  • Obsługa klienta w języku polskim
  • Szybka wysyłka
  • Gratis dostawa od 190 zł w Polsce
  • 30 dni na zwrot
Obsługa klienta
Bezpłatna infolinia
(DE) 00800 - 60 50 50 50
Rozmowa jest bezpłatna.
Poniedziałek – piątek: 09:00 - 17:00
Sobota i niedziela: 10:00 - 20:00
Zadzwoń teraz
Country - PL |
Wybierz swój sklep

Czy olej z pestek winogron to prawdziwy uniwersalny składnik?

Olejek z pestek winogron to wyjątkowo wartościowy olej, który jest polecany głównie do pielęgnacji skóry wymagającej. Dlaczego? Ponieważ olej z pestek winogron jest bogaty w wielonienasycony kwas tłuszczowy - kwas linolowy. Jest on ważny do budowania własnej bariery ochronnej skóry.

Nienaruszona bariera ochronna skóry jest podstawą gładkiej i dobrze nawilżonej skóry. Tłoczony na zimno olej z pestek winogron jest również bogaty w naturalną witaminę E oraz inne wtórne substancje roślinne, które pielęgnują i chronią skórę.

Lecznicze działanie oleju z pestek winogron doceniane jest już od czasów średniowiecza, ponieważ był używany m.in. do leczenia drobnych ran lub problemów skórnych. Jeżeli chcesz dowiedzieć się, co takiego jeszcze może zdziałać ten jasnozielony olejek, to sprawdź najważniejsze fakty, które zebraliśmy dla Ciebie na jego temat!

Olej z pestek winogron tłoczony na zimno

Olej z pestek winogron (Vitis Vinifera Seed Oil), który jest stosowany w naszych kosmetykach jest pozyskiwany z naszej własnej produkcji w Niemczech.

Nasz wysokiej jakości olejek jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (Omega 6 i Omega 9), witaminę E oraz drugorzędne substancje roślinne.

Dodatkowo olejek z pestek winogron zawiera bardzo dużą ilość jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które są również znane jako witamina F, która daje ukojenie skórze.

Co ciekawe, do wyprodukowania jednego litra tłoczonego na zimno oleju z pestek winogron potrzeba ponad 50 kg pestek winogron.

Olej z pestek winogron jest łatwo wchłaniany przez skórę oraz sprawia, że staje się ona elastyczna i sprężysta. Poza tym ma właściwości tonizujące, dzięki czemu jest idealny dla skóry tłustej lub mieszanej z tendencją do przetłuszczania się oraz powstawania niedoskonałości.

Rodzina Asam zbudowała w Landau w Palatynacie pierwszy w Niemczech zakład produkujący tłoczony na zimno olej z pestek winogron. Winogrona uprawiane są tam w rodzinnych winnicach i zbierane co roku.

Dlaczego olej z pestek winogron jest tak często stosowany w kosmetykach?

Olejek z pestek winogron ma wysoką zawartość silnych antyoksydantów, takich jak polifenole i tokoferole.

Co robią one dobrego dla naszej skóry?

Działają skutecznie przeciwko wolnym rodnikom, które mogą powodować trwałe uszkodzenia naszej skóry. Dzięki swojej lekkiej formule idealnie nadaje się do pielęgnacji skóry z tendecją do niedoskonałości, tłustej oraz mieszanej. Dodatkowo ma działanie ochronne.

Wysoka zawartość kwasu linolowego w oleju wpływa regulująco na rogowacenie i działa przeciwzapalnie. Jest więc doskonałym składnikiem przeciwstarzeniowym dla skóry dojrzałej.

Jakie składniki aktywne zawiera olej z pestek winogron?

Olej z pestek winogron ma wszechstronne działanie na naszą skórę. Zawdzięcza to swojej kompozycji naturalnych składników:

  • Kwas linolowy - działa delikatnie przeciw przebarwieniom. Jest również doskonałym składnikiem nawilżającym i odpowiada za utrzymanie bariery ochronnej skóry

  • Witamina A - wspomaga regenerację skóry w jej górnej warstwie, zapewniając tym samym większą jędrność. Działa nie tylko odmładzająco, ale również minimalizuje zanieczyszczenia i niedoskonałości, dzięki czemu pomaga uzyskać wyrównany wygląd cery

  • Witamina B6 - pomaga regulować wydzielanie sebum oraz przyspiesza naturalny proces gojenia się skóry

  • Witamina E - ma silne właściwości antyoksydacyjne oraz zapewnie skórze wysoki poziom nawilżenia. Działa na nią wygładzająco, a ponieważ ma również działanie przeciwzapalne, może przyspieszyć gojenie się drobnych i powierzchownych ran

Jakie działanie ma olej z pestek winogron na naszą skórę?

Olej z pestek winogron sprawia, że nasza skóra jest pełna blasku!

Dlaczego?

To za sprawą zawartych cennych składników, które nadają skórze jędrny, zdrowy wygląd oraz dobrze magazynują wilość w głębszych warstwach skóry. Dodatkowo właściwości antyoksydacyjne oleju pomagają zapobiegać przebarwieniom oraz innym uszkodzeniom skóry.

Składniki przeciwzapalne łagodzą i regulują gospodarkę olejową, co pomaga w walce z wypryskami.

Produkty zawierające olej z pestek winogron
Masz pytania odnośnie naszych produktów?

W naszych Pytaniach i odpowiedziach znajdziesz wyjaśnienia na najczęściej zadawane pytania.

W przypadku wątpliwości, skorzystaj z poniższego formularza, a my pomożemy Ci tak szybko, jak to możliwe! Formularz kontaktowy znajduje się tutaj.

Bezpieczna i łatwa płatność

Bezpieczna i łatwa płatność

Szybka wysyłka

Szybka wysyłka

30 dni na zwrot

30 dni na zwrot